ADR nieuwsberichten

Fonds “Vrienden van ADR-Vlaanderen”

Het ‘Fonds Vrienden van ADR-Vlaanderen’ is officieel gestart en zorgt ervoor dat giften aan ADR-Vlaanderen vanaf nu fiscaal aftrekbaar zijn. Dit kan voor individuen, maar ook voor bedrijven die belasting betalen in België.

Om fiscaal aftrekbaar te zijn moeten de giften gestort worden op de rekening van ADR bij de Koning Boudewijnstichting (KBS) én voorzien zijn van de juiste gestructureerde mededeling. Op dit moment is deze fiscale aftrekbaarheid verzekerd tot en met 31 oktober 2021. Deze periode kan verlengd worden mits akkoord van beide partijen: KBS en ADR-Vlaanderen.

Het rekeningnummer van ADR-Vlaanderen bij de Koning Boudewijnstichting is: IBAN BE10 0000 0000 0404

Gestructureerde mededeling: “018/1440/00045”

Bestemming van de giften

Momenteel kan het fonds gebruikt worden voor het realiseren van 2 doelstellingen.

Enerzijds het uitbouwen van thuiszorg in Roemenië en anderzijds het uitbouwen van middenveldorganisaties in Roemenië. Met andere woorden: The Open Network en aanverwante organisaties: AGLT, OLF, OLB, ADAM, …

De oprichters van het Fonds, Philippe Beke (vroeger Belgisch ambassadeur in Roemenië) en Jean-Pierre Descan (hoofd internationale dienst Christelijke Mutualiteiten), moeten akkoord gaan met de bestemming van de uitgaven via het Fonds. Ook de KBS zelf kijkt toe op de bestedingen en kan alle facturen van uitgaven opvragen bij ADR-Vlaanderen.

Je eigen gestructureerde mededeling

Stel dat je op pensioen gaat. Je geeft een feest maar wil geen cadeaus voor jezelf. Je wil wel oproepen om het thuiszorgproject te steunen via het fonds. Dan kan met de KBS worden afgesproken om een aparte gestructureerde mededeling in het leven te roepen zodat giften, gedaan naar aanleiding van jouw feest, in één overzicht kunnen gezet worden.

Meer informatie vind je hier.

Mijn ADR login