Overzicht Covid-19 Roemenië

Covid-19 informatie over Roemenië

ADR-Vlaanderen volgt de situatie met betrekking tot de coronacrisis in Roemenië op de voet via onder andere de Roemeense media. De belangrijkste informatie posten we hieronder (in het Nederlands).

Momenteel (laatste update 5-11-2021) is reizen binnen de EU mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.

Informatie over maatregelen die je moet nemen voor vertrek naar Roemenië en bij aankomst in het land vind je op de website van buitenlandse zaken. Een lokalisatieformulier om binnen te gaan in Roemenië is in principe niet verplicht, maar sommige luchthavens of vliegmaatschappijen vragen er wel naar. We raden daarom aan om voor de zekerheid deze verklaring in te vullen en mee te nemen. Als je vanuit een ander land het vliegtuig neemt, ga dan ook zeker na wat de maatregelen daar zijn. Als je met de auto gaat, moet je ook rekening houden met het reisadvies van de landen waar je doorrijdt. Via Re-open EU kan je bekijken welke grenzen open zijn en welke restricties er gelden.

Beslis je om te vertrekken? Registreer dan zeker je reis zodat de FOD Buitenlandse Zaken of de ambassade je makkelijk kan contacteren indien nodig. Informeer je op voorhand ook goed over de maatregelen die in Roemenië gelden met betrekking tot het dragen van mondmaskers, bezoeken van openbare plaatsen, verblijf in hotels, enzovoort. Je leest meer hierover in de berichten op deze pagina.

Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt je op www.info-coronavirus.be/nl

Covid-19 berichten over Roemenië

Mijn ADR login