Toerisme

vlagBun venit..  of welkom, in het Roemeens! Roemenië wordt vaak geassocieerd met Roma, armoede en kleine criminaliteit. Wij zeggen u één ding: vergeet deze vooroordelen! Ondanks deze cliché-beelden is Roemenië een land met ongerepte natuur, waar tradities overeind gebleven zijn, tezamen met het traditionele leven op het platteland. De gastvrijheid die hier heerst, is iets wat elke ADR-vrijwilliger opnieuw aanhaalt. Breng een bezoek aan de versterkte weerkerken, de prachtig beschilderde kloosters of maak een bergtocht in de Karpaten. Roemenië heeft het allemaal.

 

Enkele feiten op een rijtje:

Hoofdstad: Boekarest Officiële EU-talen: Roemeens
Oppervlakte: 238 391 km2 Staatsbestel: parlementaire republiek
Bevolking: 19 942 642 (2014) EU-lidstaat sinds: 1 januari 2007
Bevolking in % van de totale EU-bevolking: 3,9% (2014) Aantal zetels in het Europees Parlement: 32
BBP: 142,245 miljard euro (2013) Munteenheid: Roemeense leu (RON)
Schengenland? Nee, Roemenië maakt geen deel uit van het Schengengebied. Voorzitterschap van de Raad: Roemenië wordt in 2019 voor het eerst voorzitter

 

Taal: naast de Roemeense taal, die ook de officiële is, zijn er in Roemenië ook Hongaarse, Duitse, en Bulgaarse minderheden die hun eigen taal nog spreken. Als toerist kan je met Engels en Frans je plan trekken.

Religies:  de orthodoxe godsdienst is de grootste en belangrijkste. Het Rooms katholicisme en het protestantisme zijn ook aanwezig. Tot aan de tweede Wereldoorlog waren de Joden talrijk in het westen van Roemenië, getuigen hiervan zijn de vele synagogen in deze regio’s.

Dit onderdeel van onze website omvat informatie over toeristische bezienswaardigheden in Roemenië. De informatie werd samengebracht door vrijwilligers (onder meer van de ADR werkgroep Toerisme). Onze vrijwilligers reizen jaarlijks, of zelfs meermaals per jaar naar Roemenië en kennen daarom de toeristische trekpleisters, maar ook de vergeten pareltjes. De informatie is ingedeeld per historische regio. In totaal zijn er negen: Crisana, Banaat, Maramures, Bucovina, Transylvania, Muntenia, Oltenia, Dobrogrea en Moldova. Daarnaast vind je algemene informatie over Roemenië, evenals informatie over sportieve activiteiten en activiteiten voor levensgenieters (wijn proeven, kuuroorden,..). Wij wensen u alvast veel plezier en.. vind je leuk wat je leest? Men zegge het verder. Heeft u aanvullingen of bemerkingen? Laat het ons weten!

Een aanrader voor zij die dagelijks iets leuk willen ontdekken over Roemenië is de Facebook-groep Roemenië Vakantieland.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.