Fietsreizen 2021

ADR-fietsreizen

De ADR-fietsreizen zijn een combinatie van sport, cultuur, natuur en fietsen voor het goede doel.

In het kader van het thuiszorgproject organiseert ADR-Vlaanderen ‘cycling for homecare’ (fietsen voor thuiszorg): Vlaamse fietsers fietsen in Roemenië om er aandacht te vragen voor betere lange termijnzorg en thuiszorg voor ouderen. Tijdens deze reizen leren de deelnemers Roemenië en de Roemeense cultuur beter kennen. Tot slot is het ook een sportieve uitdaging met heel wat hoogtemeters in een prachtige omgeving. 

Programma 2021 : 

exacte reisperiodes liggen nog niet vast, maar er wordt gefietst in juni en september

De 2 succesvolle fietsreizen van 2020 worden herhaald:

  1. De prachtige lus door de Banat, langs de Donau en over de Transalpina, de hoogste berijdbare bergpas van Roemenië. De vestingsstad Alba Iulia en het kasteel van Hunedoara liggen op de route. Brochure Banat reis                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
  2. Een  uitdaging in het noorden van Roemenië: we fietsen door het Apuseni-natuurpark, Maramures en de Karpaten. Blikvangers: het “Vrolijk Kerkhof” van Sapanta, het klooster van Barsana, de Prislop – en Transrarau-bergpas, het Bicaz-meer, de Bicaz- kloof.  Brochure Maramures reis                  

 3de fietsreis voor 2021 in voorbereiding

Deze reis is een glooiende tocht door het authentieke Transsylvanië, langs de Saksische dorpen en hun weerkerken. Maar ook de “klimmers” komen aan hun trekken: beide hoogste cols van de Karpaten: de Transfagarasan, 2134 m en de Transalpina, 2145 m zitten in het programma.  

Meer info bij :  jef.vanhoof@adrvlaanderen.be of   paul.helsen@pandora.be

Wil je als club een eigen initiatief organiseren in Roemenië en wens je ondersteuning van ervaren Roemeniëkenners? Ook dat is mogelijk.