Blog

Organiseer een actie voor de warmste week en steun thuiszorg in Roemenië!

WAT IS HET THUISZORGPROJECT?  

Gezondheidszorg voor ouderen is zeker in rurale gebieden in Roemenië een groot probleem. Veel ouderen blijven verstoten van de zorg waar ze nood aan hebben. Naar schatting een vijfde van de ouderen in Roemenië heeft nood aan thuiszorg die vandaag ontbreekt. Om daar iets aan te doen startten 6 ADR-groepen in samenwerking met ADR-Vlaanderen een thuiszorgproject op in zes gemeenten met een Vlaamse partner.

 

WAAROM THUISZORG?

De voordelen van thuiszorg zijn legio. Ten eerste verhoogt thuiszorg het comfort van de patiënt. Dat versnelt op zijn beurt het genezingsproces waardoor een ziekenhuisopname vaak overbodig wordt en dure ziekenhuiskosten vermeden worden. Ten tweede is thuiszorg een zeer kostenefficiënte vorm van zorgverstrekking. Door het aanbieden van de zorg bij de patiënt thuis kunnen er heel wat kosten bespaard worden, zowel voor de overheid als de patiënt. Het is dus voor alle partijen een win-win-situatie. Tot slot lost thuiszorg ook het probleem op van de gebrekkige mobiliteit bij ouderen. Een verplaatsing naar de dokter of het ziekenhuis is vaak een te grote opgave waardoor ouderen thuisblijven en niet de zorgen krijgen die ze eigenlijk nodig hebben.

 

WAT KAN JE DOEN VOOR HET THUISZORGPROJECT?

Om het maatschappelijk zeer relevante thuiszorgproject in de toekomst verder te kunnen uitbouwen is er financiële steun nodig vanuit Vlaanderen. Er zijn twee opties om het thuiszorgproject financieel te ondersteunen. De eerste optie is het organiseren van een actie in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel waar het thuiszorgproject staat geregistreerd als goede doel. Een tweede optie is een gewone geldstorting doen voor het thuiszorgproject (zie onder).

 

WAT IS DE WARMSTE WEEK?

De Warmste Week is een goede doelenactie van Studio Brussel die elk jaar wordt georganiseerd in de week voor Kerstmis. Je kan zelf een goede doel kiezen om te steunen uit één van de vele geregistreerde goede doelen. Het thuiszorgproject is één van hen. Bedoeling is dat je een actie organiseert om zo geld in te zamelen voor je gekozen goede doel. Je kan ook deelnemen aan de warmathon of een Ketnet Koekenbak organiseren voor je goede doel.

 

HOE KAN IK EEN ACTIE REGISTREREN VOOR DE WARMSTE WEEK?

Surf om te beginnen naar de website https://dewarmsteweek.stubru.be.

Klik links bovenaan in de menubalk op ‘Registreer jouw warme actie’.  Zoek daarna naar het goede doel dat je met jouw actie wilt steunen, het thuiszorgproject dus. Vul in de zoekbalk ADR of ADR-Vlaanderen in en dan komt ADR-Vlaanderen normaal gezien bovenaan in je zoekresultaten. Klik op het pijltje rechts van ADR-Vlaanderen voor meer informatie.

Om een actie te registreren voor ADR-Vlaanderen klik je vervolgens onderaan op ‘registreer een actie’. Wil je in het kader van de Warmathon gaan lopen voor het thuiszorgproject of wil je een Ketnet-koekenbak organiseren voor het thuiszorgproject? Dat kan ook. Klik dan op de andere 2 opties. Hieronder volgt de verder beschrijving van hoe je een gewone actie registreert.

Vooraleer je een actie kan registreren, moet je eerst jezelf registreren. Ga helemaal naar onder en klik daar op ‘registreer’. De organisatie van De Warmste Week heeft volgende gegevens van je nodig: naam, voornaam, e-mailadres, wachtwoord, adres en telefoonnummer.

Nu ben je klaar om je actie te registreren. Vul eerst de naam in van je actie en geef dan een korte beschrijving. Daarna geef je aan waarom je het thuiszorgproject als goede doel neemt. Tot slot vul je nog wat praktische info in zoals de datum en locatie van de actie, eventueel het aantal geschatte aanwezigen en de verwachte opbrengst.

Tot slot duw je op verstuur. Vanaf nu staat jouw actie geregistreerd bij de Warmste Week.

 

IK WIL HET THUISZORGPROJECT STEUNEN MAAR KAN GEEN ACTIE ORGANISEREN?

Kan je om één of andere reden geen activiteit organiseren maar wil je ons project toch nog steunen? Dit kan steeds door een gift over te maken op de rekening van ADR-Vlaanderen:

BE90 7785 9751 7732 – BIC: GKCCBEBB met de mededeling: Gift thuiszorgproject.. (Giften zijn niet langer fiscaal aftrekbaar)

 

HULP NODIG? VRAGEN?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een actie of de registratie ervan? Heb je vragen? Laat het ons weten via mail naar info@adrvlaanderen.be of via telefoon naar het nummer: 014/40 31 64.

Related Posts